Sileo

Zenei ajánló

2019. március 18. 22:26 - Sileo

The xx - A Violent Noise

Mostanában kezd kicsit az elektronikus zene irányába "elfajzani" a zenei ízlésem, ami azért furcsa, mert világ életemben a klasszikus értelemben vett hangszerekkel játszott műveket részesítettem előnyben. Az utóbbi időben több új felfedezettem lett a műfajban, melyek mind beépültek a kedvenceim lejátszási listájába. Ilyen felfedezett a "The xx" elnevezésű formáció is, melyet tekinthetünk inkább újra felfedezettnek, mert első, roppant kreatívan "XX" címet kapott albumuk 2009-es megjelenésekor már volt hozzájuk szerencsém. Ez sem mostanában volt, és feledésbe is merültek, pedig volt 1-2 számuk, amit szívesen hallgattam. Egész véletlen, a Spotify zene-streamelő szolgáltatás ajánlatai közt botlottam bele legújabb, 2017-es, "I See You" című albumukba, melyről a "A Violent Noise" című számuk mondhatni egyből megvett kilóra.
A "The xx" brit zenekar, melyet tagjai még a főiskolás éveik alatt alakítottak Londonban. Első albumukat 2009-ben az év egyik sikerlemezeként emelte ki a szakmai sajtó, és bár hamar nagy rajongótáborra tettek szert, zenéjük egy meglehetősen szűk réteget ért csak el. Ha máshonnan nem, "A nagy Gatsby" kapcsán ismerős lehet a formáció, ha láttad a filmet, "Together" című számuk hallható a moziban.
xx.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Zene

A bejegyzés trackback címe:

https://sileo.blog.hu/api/trackback/id/tr6614699792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása